Gëzim Hajdari – poet i gjuhës Shqipe dhe asaj Italiane

Ian Seed & Gezim Hajdari - në Swedenborg Hall (G. B.)

Ian Seed & Gezim Hajdari – Swedenborg Hall (G. B.)

Gëzim Hajdari – poet i gjuhës Shqipe dhe asaj Italiane

Gëzim Hajdari – poeta di lingua albanese e italiana

“la Repubblica”, 9 Gennaio 2022
‘’L’ironia del destino cuce le cose ai versi: è la forza di Hajdari’’di Vittorio Curci
(Poesie scelte 1990 – 2020, Besa Muci Editore, 2021)
***
Në të përditshmen italiane ‘’la Repubblica’’, të 9 Janarit 2022, Vittorio Curcio ka botuar recensionin: “Ironia e fatit ia përshtat jetën vargjeve: është forza e Hajdarit”
(Poesi të zgjedhura/ Poesie sclete 1990 – 2020, Besa Muci Editore, 2021)

‘’L’ironia del destino cuce le cose ai versi: è la forza di Hajdari’’ di Vittorio Curci

‘’L’ironia del destino cuce le cose ai versi: è la forza di Hajdari’’ di Vittorio Curci

È uscita “Alibi – Prima antologia bilingue di poesia italiana nel Regno Unito”. A cura di Marta Arnaldi e Luca Paci. Postfazione del Prof. Peter Hainsworth.
Quest’opera è inserita nella collana Erranze diretta da Gëzim Hajdari. Edizioni Ensemble, 2021.
***
U botua në Romë “Alibi – Antologjia e parë poetike dygjuhëshe e poezisë italiane në Mbretërine e Bashkuar”. Përgatitur nga Marta Arnaldi e Luca Paci. Pasthënia nga Prof. Peter Hainsworth.
Kjo vepër del në kolanën Erranze drejtuar nga Gëzim Hajdari. Botimet Edizioni Ensemble, 2021.

Alibi - Antologia Poetica - DallaCollana Ensemble - diretta da Gezim Hajdari

Alibi – Antologia Poetica – Dalla Collana Ensemble – diretta da Gezim Hajdari

Marre nga Muri i FB – Gëzim Hajdari – poeta di lingua albanese e italiana

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook