Fjalori i demagogjisë nga Fadil L. Curri – Diktatori dhe kok(rr)at

Shkrimtari Fadil L. Curri

Shkrimtari Fadil L. Curri

Fjalori i demagogjisë

nga Fadil L. Curri

Diktatori dhe kok(rr)at

Thuaj diktator, censor, inkuizitor, homonime veprimi janë. Ky lloj njeriu i babëzitur për lavd e pushtet i mbledh rrotull vetes ata që vetëm ai i honeps, e jo ata që i duhen popullit. Me rëndësi është t’i shkojë kungulli mbi ujë sa është gjallë vet, e pas epokës së tij le të bëhet deti kos…
Këta, pra diktatorët, në emër të bashkimit qëllimet i arrijnë me përçarje në popull, me shpifje e trillime. Nuk i duhen këtij kokat e mençura që kanë sprovuar veten me flijime atdhetare, këtij i duhen kokat si kokrra, si vota për të. Po të mos ishte parimi hyjnor se mëkati këputet prej vetes, do të bënin që ta matnin popullin me kokrrat e veta, jo me kokat e popullit.

Apokalipsi... nga Sergio Michilini

Apokalipsi… nga Sergio Michilini

Në vendin e provincën e vet diktatorët duan ta bëjnë rrethin e tyre në një Republikë të Mëkatarëve të Hyjnizuar, duke i shenjtëruar para bindjes së popullit heretikët. Kokrrat që i ka rreth vetes si lukuni egërsirash ndonjë zë tjetër që mund të jetë ilaç për shërim nga diktatura, e zhbëjnë me anatemën se është helm ky ilaç.
Biografia e diktatorit, e shpirtit të tij është në gjurmët e këmbëve kah ka ecur me diellhënën e rrejshme çlirimtare, me gjakpirësinë gjoja ledhatuese të tij. Gjurmët ia fshijnë kok(rr)at e robotizuara nga diktatori, i cili ushqehet me pavdekësinë e të ndjerëve heronj, kurse të gjallët i terrorizon me varfëri goje, mendjeje e shpirtit. Diktatori ka mundësi të shkojë në vendet e shenjta e pastaj të kthehet në atdhe të pështyejë në betimin e bekimit që e ka puthur atje. As paragrafët e librave të shenjtë diktatorin nuk e largojnë nga rregullat e përdala të kok(rr)ave të robotizuara nga vet ai.
Aq shumë do të dehet diktatori nga sahanlëpirësit e tij, të shkolluar nga shkolla e tij, sa një ditë nuk do të kuptojë se si kok(rr)at do t’ia hanë kokën diktatorit ose ai një nga një do t’i hajë kok(rr)at e veta.
Marrë nga faqja e fb. e Fadil L. Curri

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Hapësirë Debati  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook