Faik Konica (1875-1942) – Larot e Pendës

Avni Delvina - Vetvrasja e Konicës për të vërtetat e thëna prej tij

Avni Delvina – Vetvrasja e Konicës për të vërtetat e thëna prej tij

Faik Konica (1875-1942) - Larot e Pendës

“Në kohërat e shkuara ka patur në Francë
një soj njerëzish që quheshin‘valets de plume’,
domethënë ‘hyzmeqarë të pendës’.
Në Shqipëri, ku rastet e historisë dhe aspak dëshira e popullit,
e çliruan vendin, leu një zanat i çuditshëm,
më i poshtër se ai i ‘hyzmeqarëve të pendës’.
Gjithë ata njerëz të cilët, po të kishte mbetur Shqipëria siç ka qenë, do të ishin bërë ‘laro’,
domethënë njerëz të paguar për të ndihur në vrasje e në grabitje,
mbeten sot pa punë; dhe që të mos rrinë pa bukë,ndërruan formën e veprimit të tyre,
dhe nga ‘laro të pisqollës’ u bënë tani ‘laro të pendës’,
domethënë i japin me qira pendën e tyre të mykur
çdo njeriu i cili u hedh një urdhër.”
Faik Konica – Dielli, 1923.

Kërkohen Laro të Pendës...

Kërkohen “Laro të Pendës…”

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Aforizma e ditës  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook