Dr. Lazër Radi – Vepra – Panairi i Librit – Tiranë 2018

Lazër Radi - “Mjegullnaja e nji kohe të Largët” - Prizreni

Lazër Radi – “Mjegullnaja e nji kohe të Largët” – Prizreni

Lazër Radi - “Mjegullnaja e nji kohe të Largët” – Prizreni

Në kopertinë të pasme: Shkodra
Ia kushtoj kët libër qytetit tim të lindjes, Prizrenit.
Edhe pse kurrë s’munda të kthehem te Ai,
e ndjeva si ma të shtrenjtën dashni të jetës sime…
Lazër Radi
.
Lazër Radi - “Gjurma të nji Ditari të Djegun” - Shkodra

Lazër Radi – “Gjurma të nji Ditari të Djegun” – Shkodra

Lazër Radi – “Gjurma të nji Ditari të Djegun” – Shkodra

Në kopertinë të pasme: Shkodra
Të falem o Shkodër,
ti u dhe ditëve të mia guximin, besimin,
ti u dhe andrrave të mia horizont me fluturue,
ti i dhe jetës sime forcë me dëshmue!
Edhe n’ditët ma të vështira, të pata gjithkund me vedi…
Lazër Radi
.
Lazër Radi - “Vorbulla të Jetës Universitare” - Roma

Lazër Radi – “Vorbulla të Jetës Universitare” – Roma

Lazër Radi – “Vorbulla të Jetës Universitare” – Roma

Në kopertinë të pasme: Roma
…Qyteti Amshuem më mësoi me dashtë,
më mësoi m’e kuptue, se prej shtigjeve të jetës
n’rrugët e mëdha të qytetnimit
mbrrihet me sakrifica, me vullnet e përkushtim,
Qyteti i Amshuem më mësoi me qëndrue pip në kambë
edhe kur rreth meje tjerët zvarriten…”
Lazër Radi
.
Lazër Radi - “Ministri i Hekurt - Mirash Ivanaj”

Lazër Radi – “Ministri i Hekurt – Mirash Ivanaj”

Lazër Radi – “Ministri i Hekurt – Mirash Ivanaj”

Në kopertinë të pasme: Mirash Ivanaj
“Një njeri që e mban vazhdimisht dorëheqjen në xhep,
s’mund të jetë ndryshe, veç njeri i ndershëm,
dhe atdhetar i pathyeshëm.
Jeta e Mirash Ivanajt ishte e lidhur me idealet
dhe jo me kolltukun apo interesat vetiake…”
Lazër Radi
.
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Botimet, Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook