Donald Trump – i 45 President i Shteteve të Bashkuara – opinion ne pak rreshta nga Jozef Radi

Donald Trump - Presidenti i 45 i Sh.B.A

Donald Trump – Presidenti i 45 i Sh.B.A

Donald Trump – i 45 President i Shteteve të Bashkuara

opinion ne pak rreshta nga Jozef Radi

Amerika prej sot, në dy të mëngjesit me orën Amerikane, ka zgjedhur Presidentin e saj të 45… Donald Trump!

Mbas nji beteje 18 mujore, mbas udhëtimeve pafund kryq e tërthor Amerikës së Madhe, Trump ngjitet në Shtëpinë  e Bardhë, ndërkohë që opinionet, shtypi, mediat, politika e Amerikës dhe Botës në vazhdimësi e kishin shpallur humbës…!!

Edhe pa mbështetjen e duhur të Republikanëve – që ai përfaqësonte, ai është sot fryma fituese e Kongresit, Senatit dhe Presidencës Amerikane… Të gjithë duhet t’i heqin kapelen këtij fakti, e të flasin ca më pak për difektet e fitimtarit…

Më së pari, Ai falenderoi rivalen e tij të gjithë kësaj kohe: Hillary Clinton, dhe vuri në dritë gjithë kontributet dhe meritat e saj si sfiduese dinjitoze për karrigen e Shtëpisë së Bardhë…

Rivelet per Presidentin e 45 Trump--Clinton

Rivalet per Presidentin e 45: Trump-Clinton

Fitoi credoja e tij: “Amerika sërish e Madhe!” dhe i dëshmoi publikisht Amerikës dhe krejt botës se: lufta elektorale edhe me paftyrësinë, gabimet dhe gafat e rrugës, (të cilat i pranon çdo fushatë elektorale) mund të fitohet me sakrifica, duke e bindur elektorin e thjeshtë… Donald Trump-i bindi më shumë amerikanë të thjeshtë në favor të vetes!!!

Ngado që të rrotullohet, përfundimi del se ka fituar njeriu i punës dhe i biznesit të suksesshëm, sigurisht kjo mund të jetë e paragjykueshme, por jo vota e më shumë se e gjysmës së amerikanëve…

Paraqitja e Trump-it si president i 45 i shteteve, ishte një çast shumë prekës, kur djali i tij vogël, pothuaj me sy të përgjumur, me nji simetri pamjeje si i ati, i printe gjithë familjes së tij: gra, motra, vëllezër (përmendi edhe vëllanë e vdekur), fëmijë, të afërm… etjerë… Një kompaktësi prekëse dhe entuziasmuese…

Donald Trump është më së fundi model i luftës politike, dhe simbol i përbashkimit amerikan mbas fitores… Uroj që fitorja e tij, ashtu si dikur Ronald Reagani e kish’ nxitur të futesh në politikë, të jetë model i një Reaganizmi të ri – tashmë biond… (kundërshtarët le të merren me gjerësisht me flokët e tij!)

Donald Trump - Presidenti i 45 i Sh.B.A.

Donald Trump – Presidenti i 45 i Sh.B.A.

Krahas shumë fjalive të thëna në fjalimin përshëndetës të fitores, unë përzgjodha nji të vetme… “Më të mirët do t’u sjellin përfitime të gjithëve!”

E kam ndjerë Trumpin gjatë gjithë kësaj fushate pafund si personazh të hapët e mjaft brenda meje… Do ta kisha vuajtur ca humbjen e tij… Pse të mos ta them: ndejta nji natë pa gjumë dhe më ka emocionuar mjaft fitorja e tij!

Urimet e mia: President i 45 i Shteteve të Bashkuara: Për një Amerikë më të Fortë e nji Botë më të Mirë!!
9 nëntor 2016

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook