Dobrica Qosiq: Për popullin serb

Dobrica Qosiq - Greshnik

Dobrica Qosiq – Greshnik

Dobrica Qosiq: Për popullin serb

Dobrica Qosiq, shkrimtar, anëtar i SANU-së, ish-president i shtetit, “babai i kombit serb”, ka thënë për popullin serb kështu:

“Gënjejmë për të mashtruar veten, për të ngushëlluar tjetrin; gënjejmë nga keqardhja, gënjejmë nga turpi, për të inkurajuar, për të fshehur mjerimin tonë, gënjejmë për ndershmëri. Ne gënjejmë për lirinë. Gënjeshtra është një formë e patriotizmit serb dhe një konfirmim i inteligjencës sonë të lindur. Ne gënjejmë në mënyrë krijuese, imagjinative, shpikëse.”
“Gënjeshtra është interes kombëtar serb”.
“Gënjeshtra është në vetë qenien e serbëve”.
“Në këtë vend, çdo gënjeshtër përfundimisht bëhet e vërtetë.”
“Serbët janë shpëtuar nga gënjeshtra shumë herë në histori…”

(Fragment nga libri i Dobrica Ćosić-it, “Ndarjet”) nga faqja Sulejman Morina

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook