Dine Dine dhe romani i tij – “Mbi Varkën e Karontit” – nga Orhan Sakiqi

Dine Dine me Ervisin 4 ditë para arrestimit

Dine Dine me Ervinin 4 ditë para arrestimit

Dine Dine dhe romani i tij – “Mbi Varkën e Karontit”

nga Orhan Sakiqi

Lexova së fundi romanin e Dine Dines: “Mbi Varken e Karontit” – Jeta e një të intenuari që në moshë të njomë edhe më vonë i burgosur.
Hetuesia, gjyqi dhe burgu janë përshkruar me realizëm e ku personazhet e diktaturës i sheh të gjallë si edhe guximin e Dines.
Po ua le lexuesve që ta lexojnë e ta gjykojnë. Por nuk mund të le pa nënvizuar këto rreshta të fundit të librit: “Dhjetë vjet heqje lirie…!” Kur gjykatësi shqiptoi numrin dhjetë s’di pse u trondita aq shumë. Them për pak çaste se pamja e njerëzve të mi që ishin jashtë në pritje që të më shihnin në atë pak kohë që na kishte mbetur para ndarjes, ishte edhe më tronditëse.
Te porta e daljes ishin Adriana me Ervinin në krahë. E qeshur përsëri ajo kish kapur dorën e djalit njëvjeçar dhe e tundte ‘Mbahu fort!’.

Dine Dine - Mbi Varkën e Karontit - Roman

Dine Dine – Mbi Varkën e Karontit – Roman

Para dy ditësh në televizionin Syri në emisionin e Adi Krastës u paraqit ai djali njëvjeçar, që tashmë mbas 40 vitesh ishte nënshtetas amerikan, që ka mbaruar dy universitete e së fundi është zgjedhur edhe nënkryetar i shoqatës Vatra…
Ja pra, një rreze drite mbi familjen dibrane Dine me disa breza patriotikë.

Marrë nga muri i FB Orhan Sakiqi, 1 dhjetor 2022

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook