Çmimet “At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit” – 30 Dhjetor 2020

At Gjergj Fishta (arkivi Marubi)

At Gjergj Fishta (arkivi Marubi)

Çmimet “At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit” – 30 Dhjetor 2020

Sot në Vjenë , pas disa javësh nominime, është ndarë Diploma “At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit”, ne disa gjini letrare.
 
Juria ndërkombëtare e përbërë nga:
-Prof. Marianne Graf – Austri, Kryetare Nderi,
-At Vitor Demaj, OFM – Shqipëri – anëtar,
-Vlora Ademi – Kosovë – anëtar,
-Ledri Kurti – Kraja - Shkodër – anëtar,
-Gabriela Mujaj – Tiranë – anëtar,
-Xhenc Bezhi – Salzburg – anëtar,
-Ferdinand Nikaj – Londër – anëtar,
-Gjergj Jozef Kola – Vjenë – anëtar,
 
ka vendosur t’i shpërblejë me Diplomën “At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit” këto personalitete:
 

Poezi:

-Jozef Radi – (Refrenet e trazueme) dhe
-Ledia Dushi (Femna s’asht njeri)
 .

Drama:

-Primo Shllaku (Aktorë pa kujtesë)
 .

Roman Ex equo:

-Marçel Hila (Zoti zbret në ferr),
-Elvi Sidheri (Erdha pashë dashurova),
-Flutura Açka (Biri)
 .

Përkthim Ex equo

-Vinçens Marku & Shqipe Marku – (Letërkëmbimi i Fishtës),
-Albert Gjoka & Frida Vokopola – Skanderbeg
 .

Publicistikë:

-Gjokë Vata – (Gegnishtja),
-Donika Dabishevci – (Proza e Poetizuar).
 .

Çmimi Extra i publikut:

-Odise Plaku – Monodramë – (Klithma e një nëne)
-Prelë Milani & Lazer Kodra – Studime: – (Dukagjini ynë) dhe
-Martin Ndoja për Shtëpinë Botuese Volaj.
.
Marrë nga ObserverKult 30.12.2020

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook