Arkivi për Kategorin » Mendimi yt «

Nacionalizmi shqiptar dhe fqinjët tanë… Ardian Ndreca

Nacionalizmi shqiptar dhe fqinjët tanë… Ardian Ndreca 31 gusht 2013(fb) Nacionalizmi asht nji prej fenomeneve moderne ma të pakapshme nga pikëpamja konceptuale, mbasi ai ndërron pamje dhe formë, tue kalue prej Lexo Me Teper.

Ushunjëzat Klodi Stralla (fb)

Ushunjëzat Klodi Stralla (fb) Arben Kallamata, një gazetar profesionist, me kulturë dhe qytetari, që i bën nder qytetit të tij të lindjes – Korçës, i quajti “Kërpaçë” një kategori njerëzish të Lexo Me Teper.

Nomadë apo Sedentarë?
 Klodi Stralla (2013)

Nomadë apo Sedentarë?
 Klodi Stralla Mijra vjet më parë, në fillesat e shoqërisë njerëzore, kur aktiviteti jetësor i fisit apo tribusë ishte Gjuetia, njerëzit lëviznin nga një vendbanim në tjetrin, në Lexo Me Teper.

Bedra Kaba: Rrëfej jetën time… dhe tuajën (pjesa e II)

Bedra Kaba: Rrëfej jetën time… dhe tuajën (pjesa e II) 27 korrik 2013 Shtator 1977… jam në vitin e tretë të Gjimnazit… dhe do të nisemi nga Dibra për aksion njëmujor në Lexo Me Teper.

Rrëfimet e jetës sime… nga Bedra Kaba (pjesa e I)

Të rrëfesh do të thotë të jesh i lirë… Jozef Radi Bedra Kaba, është nji prej vajzave të shumta që fati e detyroi ta jetonte pjesën ma të madhe të jetës Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook