Arkivi për Kategorin » Mendimi yt «

“Botё” e rrёzueme pёrmbys nga Jozef Radi

“Botё” e rrёzueme pёrmbys nga Jozef Radi Refleksion mbi filmin “Bota-Cafe” tё Iris Elezit e Thomas Logorecit Nga filmat pёr konsum tё mbrendshёm tё kohёs sё “Ballhutёs”, te filmat kёrkojnё me hutue Lexo Me Teper.

PerShkodren Mik i ftuem Piktori Gjergj (George) Pali

PerShkodren Mik i ftuem Piktori Gjergj (George) Pali Organizatore Justina Filipi (ditën e dielë me 7 Shtator, 2014; në ora 20:00) Prolog mbi Gjergj (George) Pali Në vitin 1988, kufirin e Shqipërisë Komuniste Lexo Me Teper.

“…kësaj gjuhe i duhet ma shumë shpirt e muzikë…” Elona Çuliq

Në nyjë t’nji bashkpunimi jo fort të lehtë… radiandradi.com – PerShkodren Nji ftese shumë të sjellshme për bashkëpunim me PerShkodren, ju përgjigja me thanë të drejtën jo pa entusiazëm dhe dashamirsi. Lexo Me Teper.

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla…

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla… Para disa ditësh nënvizova nji Aforizëm të Goethe-s mbi të vërtetën, duke theksuar nga ana ime sa të tilla aforizma, duhet Lexo Me Teper.

Janet Byron: Tosknishtja, Bërthama e Standardit

Janet Byron: Tosknishtja, Bërthama e Standardit nga Gazmend Berlajolli Sheh dritën e botimit, në përkthimin e stërvonuem në shqip, studimi: “Përzgjedhje midis alternativash në standardizimin e gjuhës: – Rasti i shqipes”, i Lexo Me Teper.

Immanuel Kant – Për Paqen e Përjetshme (filozofi)

Traktat filozofik Përktheu nga origjinali gjermanisht duke e krahasuar njëkohësisht edhe me përkthimet në anglisht, italisht dhe frëngjisht: Gaqo Karakashi Tiranë 2013 – Titulli i origjinalit: Zum ewigen Frieden Ein philosophischer Lexo Me Teper.

At Shtjefën Gjeçovi O.F.M. nga Fritz Radovani

At  Shtjefën  Gjeçovi O.F.M. nga Fritz Radovani At  Shtjefën  Gjeçovi ka lé 140 vjetë ma parë (1873) Kanuni i Lekë Dukagjinit Asht botue 80 vjet ma parë (1933) At  Shtjefën Gjeçovi në Lexo Me Teper.

Tradita të lashta shqiptare që jehojnë ndër ditët tona…

Tradita të lashta shqiptare që jehojnë ndër ditët tona… Nata e Buzmit… qysh prej kohnave ma t’lashta nga Ilir Seci Sonte asht Nata e Buzmit, asht Natë e Lume dhe asht festu Lexo Me Teper.

Poeti i pushkatuar Trifon Xhagjika n’rrëfimin e së motrës

Poeti i pushkatuar Trifon Xhagjika në rrëfimin e së motrës… Sotira Tole flet me Afrim Imaj Një pasdite të ftohtë dhjetori, në kapërcyellin e vitit 1963, në Tiranë do të hapej lajmi Lexo Me Teper.

ALICE MUNRO – Nobeli i Letërsisë 2013

Alice Munro – Nobeli i Letërsisë 2013 Përgatiti Aida Campbell “Një histori nuk është si një rrugë për t’u ndjekur… është më shumë si një shtëpi. Ju hyni brenda dhe qëndroni atje për një Lexo Me Teper.

Letër prej nji mikut tim, që vlen ta lexojnë edhe të tjerë…

Letër prej nji mikut tim, që vlen ta lexojnë edhe të tjerë… I nderuar Jozef, uroj të jeni mirë. Përfitoj nga rasti dhe dua ta ndaj me ty në këtë ditë: 1 Nëntor Lexo Me Teper.

Meti Fidani: Kalvari i Familjes Zhuli (tregim i jetuar)

 Meti Fidanin nuk e njoh… Prej disa kohësh, edhe përmes miqësisë që kemi në fb, kam lexuar disa shkrime të tij… dhe jo vetëm më kanë prekur ngjarjet që Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook