Arkivi për Kategorin » Aforizma e ditës «

Jean Luc Godard (1934) Terrori

“S’ka terror në botë, i cili të mos jetë i zbukuruar prej ndonji ideje të lartë morale…”

Giovanni Pascoli – (1855-1912) Dhimbja

“Dhimbja, bahet edhe ma shumë dhimbje, nëse heshtet…!”

Oscar Wilde (1854-1990) – Egoizmi

“Egoist s’asht ai që jeton si i pëlqen apo si i do qejfi, por ai që kërkon prej tjerëve të jetojnë si i pëlqen atij; dhe altruist asht ai që Lexo Me Teper.

Virna Lisi (8 Nentor 1936 – 18 Dhjetor 2014) Gruaja

“Ka njimijë mënyra, o ndoshta edhe ma shumë për me e ba për vedi nji grua… Po asht nji e vetme, ajo që shkon përtej puthjes dhe vështrimit… Respekti!” 

Faik Konica (1875-1942) – Trimëria dhe urtësia

“Numri i trimave ka qenë kurdoherë më i madh ndër njerëz të pagdhendur e të pamësuar, se ndër njerëz të ditur. Këta të fundit kanë mjaft shkaqe që ta duan jetën!” [1905] 

Frank Sinatra (1915-1998) Vagabondi

“Nji vagabond, mbetet gjithnji vagabond, ngado që ai shkon…” 

Emily Dickinson (1830-1886) – Suksesi

Suksesi, asht ma i ambël ndër mendimet e atyne që s’kanë mujtë kurrë me e mbrritë atë… 

George Gordon Bayron (1788-1824) – Lamtumira

“Lamtumirë… dhe po qe përgjithmonë, atëherë… përgjithmonë lamtumirë!” 

Paolo Coelho (1947) – Guximi

“Bota asht në duert e atyne që kanë guxim me andrrue, dhe me i ndjekë rreziqet e të jetuemit të andrrave të tyne…!”

Winston Churchill (1874-1965) – Ndiq Zemrën

“Ka shumë gjana në jetë që ta rrëmbejnë shikimin, po janë krejt të pakta ato që ta rrëmbejnë zemrën tande: ti shko mbas atyne…” 

Jack London (1876-1916) Shpirti i Sakrificave

“Materia nuk ka kujtesë, shpirti po! Asht veç shpirti im dhe askush tjetër ai që i kujton krejt sakrificat e mia te pafundme…” 

Thomas Fuller (1608- 1661) – Jeta

“Kemi lindë duke qarë, jetojmë duke u ankuar dhe do të vdesim të zhgënjyer…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook