Arkivi për Kategorin » Proza «

Jeta… sa hap e mbyll sytë tregim nga Jozef Radi

Jeta… sa hap e mbyll sytë tregim nga Jozef Radi Bep Kanina e shtyu ngadalë karrigen dhe u ngrit sëbashku me pjatat e boshatisme t’asaj darke dhe eci drejt lavamanit. Mblodhi me Lexo Me Teper.

Lym Darrasa, mush faqet e para t’gazetave…

Lym Darrasa, mush faqet e para t’gazetave… Ho mer çuna, murët vesh gjo e, u bo i javë qi emni Lym Darrasës ka mush rrugët, faqet e para t’gazetve, npër kafe Lexo Me Teper.

Kavak Hysa s’harroi të buzqeshë… tregim nga Jozef Radi

Kavak Hysa s’harroi të buzqeshë… tregim nga Jozef Radi (mbështetur mbi një rrëfim të vërtetë) -Do t’i vras, për at zot që na jep bereqetin do t’i vras… Ja me këto duar Lexo Me Teper.

Jena bo krejt Rilinsa… Lym Darrasa

Jena bo krejt Rilinsa… Lym Darrasa Ho mre, e muret vesh e… Desht s’desht u bom ene Rilinsa…! Jo vallaj, hala s’e keni mor vesh… Ime ma kadal, ne mos t’ju nigjoj Lexo Me Teper.

Natë andrrash… tregim nga Jozef Radi

Natë andrrash… tregim nga Jozef Radi Pranvera ndjehej n’ajri dhe pylli m’shfaqesh gjithkund në pritje… nganjiherë m’dukej si ajo bisha që rrin gati me të msye… i mjaftonin veç pak ditë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook