Arkivi për Kategorin » Poezia «

Nëpër teh t’nji andrre Poezi (në dy variante)* nga Jozef Radi

Rrëfim: Shpesh poezinë e shkruej ndër çaste vlimi e mandej përpiqem paksa me e harrue ose e thanë pak ma ndryshe “e la me u ftofë”! Dikur i rikthehem Lexo Me Teper.

Djaloshi i Kërçovës – “Ata që e lanë me dritë jetën time” – Jozef Radi

Ky fragment i shkëputun nga poema: “Ata që e lanë me dritë jetën time”, ka nisur diku shtatë vjete të shkueme, dhe u kushtohet mjaft prejt atyne personazheve që kanë Lexo Me Teper.

Fillimprill në Central Park… Fotopoezi nga Jozef Radi

Fillimprill në Central Park… Fotopoezi nga Jozef Radi Fillimprill në Central Park Pemët zhgarravina qiellit hapërda, e sythet rrijnë tutë të mekun fjale, lulet s’guxojnë me i dalë ngujimit e bari belbëzon me droje do fjalë që pikojnë lang e stinës i Lexo Me Teper.

Dy fjalë për gjuhën shqipe… dhe nji poezi “Veç Shqip” Jozef Radi

Dy fjalë për gjuhën shqipe… dhe nji poezi “Veç Shqip n’mujsh” nga Jozef Radi Që gjuha shqipe asht gjuhë e vjetër, s’asht ndonji zbulim i imi, e as më takon me e Lexo Me Teper.

Tuj shkelë gastare yjesh e pluhun hane… poezi nga Jozef Radi

Tuj shkelë gastare yjesh e pluhun hane… nga Jozef Radi (skicë për nji poemë të nesërme) Ata që dashurojnë s’pjestojnë asgja me botën,pse ata vetë, janë bota jashtë botendaj tjetër s’kërkojnë veç tjetrin Lexo Me Teper.

Nën lkurë t’nji vrasësi e t’shumë vrasësve bashkë…

N’lkurë t’nji vrasësi dhe t’shumë vrasësve bashkë… Poezi nga Jozef Radi Kjo poezi asht nji reflektim i thellë e i gjatë mbi hallkat pafund të krimit dhe urrejtjes… nji ankth që duhet t’na Lexo Me Teper.

Pak poezi për ata që marrin detin… nga Jozef Radi

 Pak poezi për ata që marrin detin… nga Jozef Radi Nga libri “Fletorja e Vjeshtës” 2011 Në ciklin e fundit të librit “Fletorja e Vjeshtës”, tema e emigracionit ze nji vend mjaft delikat… Para Lexo Me Teper.

Requiem për Pashko Gjeçin Jozef Radi (Fletorja e Vjeshtës)

Requiem për Profesor Pashko Gjeçin… Jozef Radi (Fletorja e Vjeshtës) u shue si qiri nji njerì… jo, s’u shue bota u shue pak homer, pak gëte, pak dante shqipnie u shue shum njeri Lexo Me Teper.

Me mbetë andërr… poezi nga Jozef Radi

Me mbetë andërr… poezi nga Jozef Radi (Dikur… kisha lanë nji shënim delikat dhe disi ironik… …Kohë ma vonë u riktheva te shënimi, e gjeta njaty të paluejtun e të papëlqyem… Edhe pse u Lexo Me Teper.

Jo, s’janë të lirë ata që ngrejnë rrethime… Jozef Radi

Jo, s’janë të lirë ata që ngrejnë rrethime… poezi nga Jozef Radi (nga Libri “Fletorja e Vjeshtes”) E gjej t’arsyeshme që kët poezi të shkëputun nga libri “Fletorja e Vjeshtës”... dhe të Lexo Me Teper.

Dhjetë poezi nga libri “Kujtesa e Mjegullës” i Jozef Radit

 Dhjetë poezi nga “Kujtesa e Mjegullës” Jozef Radi – RD Apokalips Bota po u përgatit kapelet të mbeturve pa kokë… Ndër arkivole pafund monton gjithfarë hekurishtesh e nëpër muzg ato shfaqen të frikshme si autoblinda… Në kët çmendinë Lexo Me Teper.

Jetoj nën nji strehë me vrasësit e poetëve… Jozef Radi

Dy poezi kushtue Havzi Neles nga Jozef Radi (Fletorja e Vjeshtes – 2011) Jetoj nën nji strehë me vrasësit e poetëve… Jetoj nën nji strehë me vrasësit e poetëve ndrrojmë cigare në Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook