Arkivi për Kategorin » Përkthime «

Barbara – poezi nga Jacques Prevert (në shqip Jozef Radi)

Barbara poezi nga Jacques Prevert sjellë në shqip nga Jozef Radi A e mban mend, Barbara njat ditë mbi Brest, shiu derdhesh si do Zoti e ti njashtu e hareshme shkoje, e lumtun si drandofille voeset, lagshtue shinash! A Lexo Me Teper.

Sikur t’i dhurohej sot tufa me 90 drandofille Marilyn Monroe-s

Marilyn Monroe… (1 qershor 1926 – 1 qershor 2016) Sikur t’i dhurohej sot tufa me 90 drandofille Marilyn Monroe-s Marilyn Monroe sot do të ishte 90 vjeçe! Hyjnesha e Hollywoodit, me flokët bjond, me Lexo Me Teper.

Laskarina Bubulina – Jeta e një gruaje të jashtëzakonshme

Laskarina Bubulina Jeta e një gruaje të jashtëzakonshme Perkthim nga Jozef Radi (…)Vetëm ti mundesh ende duke qarë, të kthehesh e kërkosh të shohësh prap fëmijët e tu, të rotullohesh dhe t’mos dish Lexo Me Teper.

Treni i Jetës… prej Pulvigiu-t – shqipëroi Jozef Radi

Treni i jetës prej Pulvigiu e sjellë në shqip prej Jozef Radit “Jeta asht nji aventurë e madhe drejt dritës…” Paul Claudel Jeta aq shumë i përgjan nji udhëtimi me tren… Shpesh, ne ngjitemi nalt e zbresim Lexo Me Teper.

Kjo dashni… poezi nga Jacques Prevert

Jacques Prevert – Poezia “Cet Amour” Kjo dashni… poezi nga Jacques Prevert përkthyer Jozef Radi Kjo dashni kaq e dhunshme kaq e brishtë kaq e ambël kaq e trishtë Kjo dashni e bukur si drita e shëmtuet si koha n’ditë të Lexo Me Teper.

Idiotët dhe rrjetet sociale: Fjalët e sakta të Umberto Ecos

Kohë ma parë, Umberto Eco, shkrimtari dhe historiani, shkaktoi nji debat të gjerë, mbi komunikimin përmes rrjeteve sociale, dhe hapsirës që krijoi kjo mënyrë komunikimi në botën e sotme. Nji diskutim Lexo Me Teper.

Katër poezi nga Pablo Neruda – Përkthye nga Jozef Radi

Kater poezi nga Pablo Neruda Përkthye nga Jozef Radi Të due! Të due me gjendjet e mia shpirtnore aq të shumta që humorin ma ndryshojnë sa tash e mbas për çka tashma ti e di aq Lexo Me Teper.

Me qenë poet… poezi nga Florbela Espanca

Nji poezi e shkruar mbi mur t’nji qoshe rruge… nga Jozef Radi Për t’u larguar paksa nga toksifikimi poetik ma i fundit, i cili si nji ortek përfshiu krejt shoqërinë shqiptare nga Lexo Me Teper.

Vincenzo Stratigò de ‘Coronei (1822-1885) Kontributi i italo-shqiptarëve në Rilindjen italiane

Vincenzo Stratigò de ‘Coronei (1822-1885) Kontributi i italo-shqiptarëve në Rilindjen italiane Po ka me ardhë dita, e galët kanë me e njoftë at shembull sublim, që u dha kundra tiranëve të saj e me Lexo Me Teper.

Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski

Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski të përzgjedhuna dhe sjellë në shqip nga Jozef Radi Aforisma nga Emile M. Cioran (1911-1995) Detyra e nji njeriu të vetmuem asht të jetë edhe Lexo Me Teper.

Edgar Allan Poe Korbi – Poemë (Perktheu Jozef Radi)

Edgar Allan Poe Korbi – Poemë Përktheu Jozef Radi Nji herë, n’nji mesnatë krejt i lodhun e i rraskapitun kur mendueshëm shfletoja do libra dijesh t’lashta koka n’përgjumje m’qe zhytë – sa përpjetë dot s’e Lexo Me Teper.

Luigi Maria Ugolini (1895-1936) – Zbuluesi i Pompeit Shqiptar

Për likuidimin e popujve fillohet nga shlyerja e kujtesës. Shkatërrohen librat e tyre, shkatërrohet kultura dhe historia e tyre. Ngarkohet dikush tjetër t’i shkruajë librat e tyre, i furnizojnë me Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook