Arkivi për Kategorin » Arkivi Jozef Radi «

Kohë teneqesh, punë teneqexhinjsh… refleksion nga Jozef Radi

Kohë teneqesh, punë teneqexhinjsh… refleksion nga Jozef Radi Nji nga problemet më të mëdha të shoqërisë shqiptare kanë qenë dhe kanë mbetur teneqet… Ashtu si problemet e mëdha të origjinës së botës, edhe Lexo Me Teper.

Koha me humbë dashninë… tregim nga Jozef Radi

Koha me humbë dashninë… tregim nga Jozef Radi U ba kohë që largësitë s’i ndjej ma n’at njisinë e tyne bazë, po ndryshe… aq sa mundem me thanë se sa ma shumë Lexo Me Teper.

A t’kthej pak te Shqypja primordiale… esse nga Jozef Radi

A t’kthej pak te Shqypja primordiale… o udhëtim n’kërkim t’nji krenarie mshefë në gjak… esse nga Jozef Radi O Shqype, o zogjt e maleve m’kallzoni, A shndrit ndoj rreze dilli n’at ograjë… dom Ndre Mjeda Shpesh e sjell rasti, me u Lexo Me Teper.

“Shqyerja e perdes… prej një piktori të madh” nga Shpend Sollaku Noé e Jozef Radi

“Shqyerja e perdes… prej një piktori të madh”* nga Shpend Sollaku Noé e Jozef Radi me ndërhyrje të te afermve dhe miqve të artistit Nuk është thjesht nje dorë njeriu ajo. Lexo Me Teper.

Vdes njashtu si pa u ndje – poezi nga Martha Medeiros

Vdes njashtu si pa u ndje poezi nga Martha Medeiros sjellë në shqip nga Jozef Radi Vdes njashtu si pa u ndje… njaj që bahet skllav zakoni, tuj rrahë përditë të njejtat shtigje, njaj që s’ndryshon Lexo Me Teper.

Vasilika Michalas – ose dashuria për librin ka emrin e nji gruaje nga Jozef Radi

Vasilika Michalas  - ose dashuria për librin ka emrin e nji gruaje nga Jozef Radi Ka njerëz të cilët fati i vendos qysh në lindje përballë enigmash të mëdha… Ata ngjizen me këtë enigmë, Lexo Me Teper.

Letërsia shqipe e diasporës, – ose atdheu i mohuar i letrave shqipe… nga Jozef Radi dhe Rezart Palluqi

Letërsia shqipe e diasporës, ose atdheu i mohuar i letrave shqipe… nga Jozef Radi dhe Rezart Palluqi mbi studimin e Leka Ndojës  “Letërsia shqipe e diasporës” 1944-1990 Leka Ndoja, vjen së fundi Lexo Me Teper.

Lyra e Tragjedisë Shqipe – Requiem për Et’hem Haxhiademin… nga Jozef Radi

Lyra e Tragjedisë Shqipe* Requiem për Et’hem Haxhiademin… nga Jozef Radi Elbasani është qytet i katakombesh. I vetmi qytet shqiptar katakombesh, ashtu si Roma, si Parisi e ndonji tjetër. Qytet ku të vdekurit Lexo Me Teper.

Djaloshi i Kërçovës – “Ata që e lanë me dritë jetën time” – Jozef Radi

Ky fragment i shkëputun nga poema: “Ata që e lanë me dritë jetën time”, ka nisur diku shtatë vjete të shkueme, dhe u kushtohet mjaft prejt atyne personazheve që kanë Lexo Me Teper.

Dy fjalë për gjuhën shqipe… dhe nji poezi “Veç Shqip” Jozef Radi

Dy fjalë për gjuhën shqipe… dhe nji poezi “Veç Shqip n’mujsh” nga Jozef Radi Që gjuha shqipe asht gjuhë e vjetër, s’asht ndonji zbulim i imi, e as më takon me e Lexo Me Teper.

Vdekja e Anita Ekberg dhe nji kuriozitet shqiptar…

Vdekja e Anita Ekberg dhe nji kuriozitet shqiptar… Nderim kujtimit të artisteje te madhe! Anita Ekberg (29 shtator 1931 – 11 janar 2015) Në moshën moshën 84 vjeçare, ka ndërruar jetë artistja Anita Lexo Me Teper.

Dosjet, oh dosjet, ah dosjet… Po deri kur me dosjet!? nga Jozef Radi

Dosjet, oh dosjet, ah dosjet… Po deri kur me dosjet!? nga Jozef Radi (variant për dajre dhe lodra) Ky shkrim është e disa viteve ma parë, kur çeshtja e Dosjeve mbushte herpashere tregun Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook