Arkivi për Kategorin » Botimet «

Apollogjia e tretë e Sokratit në Tiranë

 “Apollogji e tretë e Sokratit në Tiranë” Novelë nga Lazër Radi Libri u botua pa redaktim në vitin 1998 500 kopje (fq. 126) Figura e Sokratit përbën nji univers të mendimit dhe veprimit Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Shqipëria në vitet ‘30

“Shqipëria në vitet ‘30” - Kronikë e përjetueme nga Lazër Radi Libri u botua pa redaktim, Tiranë 1998 1000 kopje (fq. 264) Vitet ’30, mbeten nji periudhë e artë në kulturën dhe letërsinë Lexo Me Teper.

Lazër Radi: I pari gjyq Special në Shqipëri

 “I pari gjyq Special në Shqipëri” Dokumenta dhe shënime nga Lazër Radi Shtëpia botuese “Reklama” Tiranë 1997, kopje 1000 (fq. 139) Në moshën 27 vjeçare, autori i librit, do të ishte ndër Lexo Me Teper.

Jovan Duçiq: Qytete dhe fantazma

”Qytete dhe fantazma” – Tetë letra esse nga Jovan Duçiç Përktheu nga serbishtja Lazër Radi Libri u botua pa redaktim në fund të vitin 1997 500 kopje (261 fq.) Nji nga librat e Lexo Me Teper.

Vepra e Platonit Lazër Radi

 Vepra e Platonit  “Apologji e Sokratit”, “Kritoni”, “Fedoni”, “Elozh i Dashurisë” përkthyer nga frëngjisht&italisht  Dr. Lazër Radi Shtëpia botuese “Liria” Redaktoi dhe përgatiti për botim Jozef Radi Reçenzentë Sevim Arbana, Shane Muda, Tiranë Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Shpresa vdes e fundit (poezi)

“Shpresa vdes e fundit” Poezi nga Lazër Radi Redaktimi, kopertina dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi Shtëpia botuese “Liria”, Tiranë 1996, 600 kopje (fq. 146) Libri asht i ndamë në Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Njeriu i rrugës së gjatë

 “Njeriu i rrugës së gjatë” Monografi nga Lazër Radi, kushtuar luftëtarit Taf Përvizi. Redaktimi dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi Botuar nga shtëpia botuese “Liria”, Tiranë 1996, 500 kopje, (fq. 132) Mbas Lexo Me Teper.

Mirash dhe Martin Ivanaj: Epopeja e Njeriut (poezi)

“Epopeja e Njeriut” Poezi në serbisht nga Mirash dhe Martin Ivanaj Përktheu Lazër Radi Redaktoi Jozef Radi; Shtëpia botuese “Liria” Tiranë 1996, 500 kopje, (fq. 83) Ndërsa kërkonte me plotësue me dokumentacion nga Lexo Me Teper.

Mark Milani: Jeta dhe Zakonet e Shqiptarëve

Mark Milani: “Jeta dhe Zakonet e shqiptarëve” Përkthyer nga serbishtja nga Lazër Radi Redaktimi nga Jozef Radi, Kopertina nga E. Laperi mbi motive të I. Kodrës Shtëpia botuese “Veizi libra”, Tiranë Lexo Me Teper.

Monografi nga Lazër Radi: Misteret e një ministri

“Misteret e një ministri” Monografi nga Lazër Radi, mbi jetën dhe veprën e intelektualit Mirash Ivanaj. Redaktimi Jozef Radi Shtëpia botuese “Lilo” me kopertinë të Eleni Laperit. Tiranë 1994, 1000 kopje, (fq. Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Rrëfim për Dinejt e Dibrës

“Rrëfim për Dinejt e Dibrës” Monografi dokumentare nga Lazër Radi Botuar nga shtëpia botuese “Lilo” me kopertinë të Eleni Laperit. Tiranë 1994, 1000 kopje, (fq. 116) Familja e Dinejve të Maqellarës, asht ndër Lexo Me Teper.

Jevrem Berkoviq: “Stalini, Mozarti dhe Maria Judina”

Jevrem Berkoviq: “Stalini, Mozarti dhe Maria Judina” Poemë e poetit dhe intelektualit të shquar malazes Përk.Lazër Radi Shtëpia botuese “Lilo” me kopertinë të Eleni Laperit. Redaktimi dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi Tiranë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook