Botimet Gëzim Hajdarit për vitin 2015 – dhe Universitetet ku ai ka qenë i kanë ftuar

Gezim Hajdari - Murgu i Letrave Shqipe

Gezim Hajdari – Murgu i Letrave Shqipe

Botimet Gëzim Hajdarit për vitin 2015

dhe Universitetet ku ai ka qenë i kanë ftuar

për të folur dhe prezantuar veprën e tij

Lista e botimeve të Poetit Gëzim Hajdari gjatë vitit 2015:

1)Delta del Tuo fiume. Edizioni Ensemble, Marzo 2015 (Roma, Italy)

2)Poesie scelte 1990 – 2015. Edizioni Controluce, settembre, 2015 (Nardò – Lecce, Italy)

Përkthime të veprës së Gëzim Hajdarit në spanjisht gjatë vitit 2015:

3)Maldiluna y Rosa canina. in spagnolo. Selection y traducion Mario Camelo). Editorial Aurora Boreal ebook, Febbraio 2015

Maldiluna y Rosa canina - in spagnolo

Maldiluna y Rosa canina – in spagnolo

Përkthime të veprës të Gëzim Hajdarit në anglisht gjatë vitit 2015:

4) Stigmata. Traduzione Cristina Viti. Shearsman Books, 6 Novembre, 2015 (Bristol, Inghilterra)

Monografi mbi veprën e Gëzim Hajdarit botuar gjatë vitit 2015:

5)In balia delle dimore ignote. La poesia di Gezim Hajdari, a cura di Sara Digianvito. Besa Editrice, settembre, 2015. (Nardò – Lecce, Italy).

Përkthime të Gëzim Hajdarit gjatë vitit 2015:

6) Poesie scelte di Faslli Haliti, cura e traduzione in italiano di Gëzim Hajdari. Edizione EdiLet, Marzo, 2015 (Roma, Italy)

7)Poesie scelte 1973 – 2003 di Gémino H. Abad. Cura e traduzione in italiano di Gezim Hajdari e Andrea Gazzoni. Edizione Ensemble, Settembre, 2015 (Roma, Italy).

Gezim Hajdari - Poesie scelte 1990-2015

Gezim Hajdari – Poesie scelte 1990-2015

Universitet ku ka qenë i ftuar Poeti Gëzim Hajdari,

për të mbajtur leksione, konferenca si dhe për të paraqitur veprat e tij.

(Le università che hanno invitato Gezim Hajdari

per tenere lezioni, conferenze e a presentare la sua opera:)

Gezim Hajdari e Laura Toppan - Docente ne Universitetin Lorraine-Nancy 2

Gezim Hajdari e Laura Toppan – Docente ne Universitetin Lorraine-Nancy 2

*Università La Sapienza di Roma.

*Università di Bologna

*Università Orientale di Napoli

*Università Roma 3

*Università Americana di Firenze (Syracuse University)

*Università della Calabria

*Università di Bari

*Università di Chieti

*Università di Macerata

*Università di Cassino

*Università di Verona

*Università di Besançon

*Università di Nancy

*Università di Stoccolma

*Università di Strasburgo

*Università di Montpellier

*Università di Tolouse

*Università di Avignone

*Università di Skopje (Shkup)

*Istituto Italiano di Cultura Francoforte

*Istituto Francese di Cultura Francoforte

*Istituto Italiano di Cultura Stoccolma

*Istituto Italiano di Cultura Skopje

*Istituto Tedesco di Cultura Goethe di Roma

*Istituto Belgio di Cultura di Roma

*Istituto Austriaco di Cultura di Roma

*Centro Roman Fabrik di Francoforte

*Accademia Americana di Roma

*Università Cà Foscari di Venezia

*Centro Internazionale della Lingua e Cultura Italiana a Parigi

*Akademia Italiana Scellero a Paris.

Hajdari i paraqitur nga - Lettera Internazionale

Hajdari i paraqitur nga – Lettera Internazionale

Një përgjigje
 1. Jozef Radi Tha:

  Ky link nuk është tekst leximi, mbasi nuk ka asgjë për të lexuar në të… është thjesht informacion… pra nëntekst… për ata pak që kuptojnë ose që duan të kuptojnë! Bëhet fjalë për nji shkrimtar shqiptar i ftuar për të katërtën herë në Festivalin Ndërkombëtar të Leteraturës në Mantova, nji rast i rrallë!!! Së dyti në të gjen të pasqyruara vetëm botimet e këtij Autori për vitin 2015, dhe njiherësh nji listë e gjatë me rreth Tridhjetë Universitet dhe Qendra të mëdha të Kulturës ku janë promovuar veprat tij dhe autori ka shprehur me guxim pikpamjet e veta… Nji ambasador kulture që do ta kishte lakmi çdo vend i botës, përjashto Shqipërinë! Universitete nga më prestigjiozet përjashto Universitetet Shqiptare që as e kanë ftuar as guxojnë ta ftojnë; janë me qindra botimet e tij po veç asnji tekst shkollor në atdhe nuk e përmend…!
  Dhe kjo e ka emrin Demokraci?!?!?
  Demokraci e thënçin!!!!
  Hiqni dorë nga Urrejtja, nëse doni të jeni Njerëz…!
  jozef radi

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook