Autori Arkivit

Festat në familjen tona – nga Klodi Smajlaj

Festat në familjen tona*  nga Klodi Smajlaj❤❤ Në shtëpinë tonë, dita e parë e Bajramit njihej përherë si ‘dita e Kolës’.  Kola ishte miku i ngushtë katolik i tim eti. Ata kishin një marrëdhënie Lexo Me Teper.

Një reflektim mbi “Vulën” e Jozef Radit në Antologjinë “Poesie Scelte” – Une réflexion sur “Poesie scelte” de Jozef Radi – nga Ermira Godo

Një reflektim mbi “Vulën” e Jozef Radit në “Poesie Scelte”   nga Ermira Godo – Xhomaqi (Me dëshirën e mirë që së shpejti ta shohim këtë koleksion në gjuhën frënge!) . Antologjia “Poesie scelte” (Poezi Lexo Me Teper.

Hetime e dënime të reja politike të kreut të SPAK, Arben Kraja, ish hetues i diktaturës komuniste – nga Agron Tufa

Hetime e dënime të reja politike të kreut të SPAK, Arben Kraja, ish hetues i diktaturës komuniste nga Agron Tufa  Kur bëra pubike për herë të parë (dhjetor, 2019) dokumentat arkivorë të kreut Lexo Me Teper.

Firdeusi dhe mediumi Buharaja – nga Yzedin Hima

Firdeusi dhe mediumi Buharaja nga Yzedin Hima 100 vjet nga lindja e përkthyesit të mrekullueshëm, poetit dhe studiuesit Vexhi Buharaja . Firdeusi jetoi në shekullin X- XI. Buharaja, në parathënien e përkthimit të “Gjylistani dhe Lexo Me Teper.

Një mjeshtri tiranas të pikturës letër nga Gentiana Kone I dashur mik, Po të shkruaj me një drithërimë mallëngjimi që më ka pushtu, nga çasti kur në dorë mora zarfin e madh e Lexo Me Teper.

Lindja e diellit mbi Kalanë e Beratit… – shënim nga Artan Kafexhiu

Lindja e diellit mbi Kalanë e Beratit… shënim nga Artan Kafexhiu Duke qenë vetë një entuziast fotografie, e ndaj këtë foto me një mikun tim po aq pasionant rreth artit fotografik, e ai Lexo Me Teper.

Mbi Rezistencën Intelektuale – nga Leka Ndoja

Mbi Rezistencën Intelektuale nga Leka Ndoja Kur thirret nji lëvizje politike ajo vërtet niset nga kundërshtia, nga hetimi i thyemjes së moralit social, por vetëm kur merr formë strukturuese intelektuale quhet “rezistencë”. Lexo Me Teper.

Albanologjia dhe Historia e Shqipërisë sipas medievistit kroat nga Milan Von Sufflay

Albanologjia dhe Historia e Shqipërisë sipas medievistit kroat nga Milan Von Sufflay  Paanshmëria, korrektësia dhe simpatia e madhe ndaj popullit shqiptar, lidhjet e afërta me Shqipërinë, pranimi dhe argumentimi në mënyrë Lexo Me Teper.

Kriza, shans për një PD europiane nga Ermal Ngjelina

Kriza, shans për një PD europiane nga Ermal Ngjelina Krizat janë shumë të bukura. Po sigurisht, krizat janë shumë të dhimbshme stresante dhe konsumuese. Megjithatë krizat janë fantastike. Po, të mrekullueshme!!! Bukuria e Lexo Me Teper.

Luftën partizane e ka diskredituar vetë Enver Hoxha – nga Çelo Hoxha

Luftën partizane e ka diskredituar vetë Enver Hoxha nga Çelo Hoxha Luftën partizane e ka diskredituar vetë Enver Hoxha, duke vrarë gjithë komandantët dhe komisarët e saj:  -Komandanti i Brigadës I, u vetvra Lexo Me Teper.

Vjen “Jeta e Re” – Numri i parë Parë këtë vit

Vjen “Jeta e Re” Numri i parë Parë këtë vit Posa ka dalë në qarkullim numri i parë për këtë vit i revistës letrare të traditës “Jeta e re”. Revista fillon me një Lexo Me Teper.

Kudret Kokoshi, emblemë e intelektualizmit dhe atdhedashurisë shqiptare – nga Kostaq Xoxa

Kudret Kokoshi, emblemë e intelektualizmit dhe atdhedashurisë shqiptare nga Kostaq Xoxa  Me rastin e 100-vjetorit të lindjes Mbresa vetjake Kur më njoftuan për një mbledhje përkujtimore me rastin e 100-vjetorit të lindjes së Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook