Astrit Cani ndër refleksione të veta…

Shkrimtari Astrit Cani

Shkrimtari Astrit Cani

Astrit Cani ndër refleksione të veta…

Kriminelëve paqsorë
na iu pëlqekan protestat paqësore…!
.
Kur Edi thotë se bandat hanë kryet e vet, kjo nuk përban qëndrim antishtetnor. Kjo asht filozofi stataliste, pra, bandat vetëkrasiten dhe shteti iu han paret. N’kjoftë se lufta e mesllojshme e bandave masakron të pafajshmit, shtetit nuk i prishen llogaritë, gjithsesi, ai asht aty me inkasue. Njimend, shteti nuk asht e mira jonë e përbashkët, sikurse thotë ndoj artist që ka marrë karamela prej tij. Shteti asht e keqja e përbashkët. Nuk kufizohet e keqja pa kufizue shtetin.
Votimet e fundqershorit ishin qershia mbi tortën e pluralizmit tonë. Pa diskutim, ma legjitimet qysh se lindi pluralizmi. Ato legjitimuen popullin dhe deligjitimuen shtetin. Treguen kush asht sovrani, ose zoti i shpisë. Askush nuk ra nga fiku, por ra vetë fiku. Nji pjesë e figurave pacifisto-kriminale që nuk ranë, u ngutën me tregue se janë kah ana e sovranit, pra kërkuen ndihmën e sovranit me e çue rishtas fikun në kambë.
Ky gjest i filozofisë demokratike, i tregoi Sorosit se nuk ka ble popullin por burokracinë e tij. Mundet me i shitë për skrap qysh nesër. Asht bukur që nji karrierë e fillueme tue shitë çifutët (bashkëkombasit e vet) te nazistat, të përdhihet bash në Shqipni, ku çifutët u mbrojtën prej besës shqiptare.
.
Marrë nga muri i fb i Astrit Canit 5 korrik 2019,
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook