Armiku më i madh i shqiptarëve vetë shqiptari – 21 tetori 1943 – Masakra e Matjanit

Martirët e Ballit Kombëtar - 21 Tetor 1943

Martirët e Ballit Kombëtar – 21 Tetor 1943

Armiku më i madh i shqiptarëve vetë shqiptari

21 tetori 1943 – Masakra e Matjanit

Në 21 tetor 1943, të gjithë këta njerëzit e poshtëpërmendur do të pushkatoheshin. Nga armiku shqiptar, përgjat gjithë sundimit të kuçedrës së kuqe, i vetmi armik që patëm dhe kemi ishte shqiptari. Do të doja që ata opozitarët e opozitës, krerët e bishtit të Ballit Kombëtar, ata pa turp e pa sedër, rrogëtarët e mjerë te shokut Ruçi, të kenë kurajën t’i lexojnë me zë të lartë në kuvend emrat e tyre.
4 janë me mbiemrin Murrizi…
Kongresi i Parë i B. Kombëtar - janar 1944

Kongresi i Parë i B. Kombëtar – janar 1944

Ndoni Sako, Fani Trungu, Gori Todi, Jani Gjeka, Jorgji Gjoni, Jorgji Lala, Kozma Zhuka, Ibrahim Luzha, Nasi Zhuka, Koli Tashi, Kristo Shkoza, Loni Bita, Llazi Prifti, Lili Shkoza, Mihal Bita, Nasi Janko, Nasi Sako, Nasi Zaho, Perikli Prendi, Pali Zaka, Ristan Bani, Simon Gjini, Stefan Prendi, Todi Gjurgji, Vasil Përboti, Myslim Bedalli, Bajram Jeshili, Mehdi Pirra, Ruho Nako, Hysen Dupi, Latif Karafili, Muharrem Meshani, Bajram Bilbili, Ismail Koçiu, Isuf Buzi, Ramazan Kofsha, Shefik Tota, Gori Lala, Ndin Ndoni, Gaqo Ndoni, Beqir Cani, Sabri Bullari, Tafil Lluzha, Ibrahim Lluzha, Haxhi Sina, Shemsi Arapi, Cen Arapi, Haxhi Murrizi, Kadri Murrizi Hysen Murrizi, Ismail Murrizi, Trifon Gjeko, Alush Kasemi, Met Kasemi, Asllan Vrapi, Elmas Xhepa, Arif Muça, Rakip Xhepa, Bajram Pepa, Shaqir Sula, Çaush Xhepa, Hysen Ismaili, Shyqyri Leka, Arif Halili, Trifon Gjoni, Shaban Sina, Ram Koçi.
 
Në Francë, në kampin e ngritur pas luftës civile në Spanjë, ku Brigatat e kuqe e humbën luftën, një gazetar e pyeti Mehmet Shehun, se çdo bëni më tej kur të ktheheni në vendin tuaj, Mehmeti iu përgjigj: Do të ndërtojmë komunizmin. Skepticizmin e gazetarit me argumentin se Shqipëria nuk kishte kushte për atë sistem dhe po ashtu se nuk kishte proletariat,
Mehmeti u tha: Do ta ndërtojmë edhe sikur Shqipërinë ta mbytim në gjak!
Dhe e mbajti fjalën bisha e kuqe!
(Dëshmia vjen nga Petro Marko, i cili nuk u bë kurrë antar i PK, pas atyre që i panë sytë)
Në librin “Vjeshta e makthit” Bashkim Shehu thote qartë e pastër se, i jati e pranonte që ishte kriminel dhe pranonte krimin e vrasjes se 67 djemve të rinj nacionalistë pa asnjë faj.
.
Marrë nga muri i FB i Veronika Hasanit, 22 tetor 2019
.

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook