Arberia 11 Prill-Qershor 1993

Arberia 11, Prill - Qershor 1993,Jozef Radi, Vincenc Golletti  Baffa,

Arberia 11, Prill – Qershor 1993

Arberia 11 Prill-Qershor 1993

“Mëmëdheu është gjuha që më mësoi mëma…”

Themelues Vinçenc Golletti Baffa

Wielandstr. 23
D69120 Heidelberg

Kryeredaktor: Jozef Radi (Rr. “Reshit Çollaku” 118)

Redaktore: Sevim Arbana

Dr. Vincenc Golleti-Baffa

Dr. Vincenc Golleti-Baffa (1924-2009)

Këshilli Botues:

Dr. Petro Vuçani, Prof. Hazir Shala
Dr. Robert Elsie, Dr. Lazër Radi
Mehmet Myftiu, Visar Zhiti
Pashko Gjeçi, Pal Doçi

Grafiste: Eleni Laperi
Shtëpia Botuese “Lilo”

Vinçenc Golletti Baffa – I pari virtyt që i duhet sot shqiptarit është guximi qytetar
Ferdinand RadiLasgush Poradeci dhe “Pesha e madhe e Fajit”
Frano Illia – Shkodra do të vijojë të jetë ndër qendrat kryesore të kulturës kombëtare dhe letrave shqipe… Intervistoi Pal Doçi
Leka Ndoja – Gjashtë  Poezi
Shigjeta Tafani – Katër Poezi
Biografi Artistësh – Kujtim Spahivogli
Prof. Peter R. Prifti – Gjuha letrare është organizëm i gjallë
Dr. Lazër Radi – Legjenda e demokracisë greke
Libra të rinj në redaksinë e Arbërisë
Shane Muda – Unë do qëndroj këtu
Gent Demi – Gjak Lulesh
Pal Doçi – At Ambroz Marlaskaj
Robert Elsie – Shqiponjë e arratisur fluturon bisedoi Jozef Radi
Pashko Gjeçi – Këndi i përkthyesit Pesë Fabula të Fedrit
Kapllan Resuli – Dy Poezi
Mejreme Berisha – Dy pezi
Jozef Radi – Flamuri i Dasmave shqiptare
Ferdinand Radi – Dy fjalë për poetin Dritero Agolli
Ernest Koliqi – Migjeni dhe Unë – “Shenjzat”
Lazër Radi – Vlera estetiko-patriotike të poemës “Kushtrimi i Skënderbeut”  Ernest Koliqi
Sevim Arbana – Libri Kufomë Lulesh Lindita Arapi
Franc Noga – Tri poezi (Shkodër)
Shaqir Myftaraj – Tri Poezi (Gjermani)

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook