Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski

Emil M. Cioran (1911-1995)

Emil M. Cioran (1911-1995)

Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski

të përzgjedhuna dhe sjellë në shqip nga Jozef Radi

Aforisma nga Emile M. Cioran (1911-1995)

Detyra e nji njeriu të vetmuem asht të jetë edhe ma i vetmuem…
***
Kufini i çdo dhimbjeje asht nji dhimbje edhe ma e madhe.
***
Të jesh a të mos jesh… Ma mirë, as njena dhe as tjetra.
***
Dështimi i jetës e tande do me thanë: me iu qasë poezisë – pa mbështetjen e talentit.
***
Pa Perëndinë çdo gja asht asgja. E Perëndia? Asgjaja supreme.
***
Kur ju e dini se çdo problem asht nji problem i shtirun, e kuptoni se jeni rrezikshmërisht afër shpëtimit.
***
Zoti: asht nji smundje prej së cilës ne besojmë se jemi kurue, sepse askush në ditët e e sotme nuk mbetet viktimë.
***
Biseda asht pjellore vetëm midis shpirtnave të përkushtuem për me i konsolidue ndërdyshjet e tyne.

Charles Bukowski (1920-1994)

Charles Bukowski (1920-1994)

Aforisma nga Charles Bukowski (1920-1994)

***
Me folë për vdekjen asht si me folë me paret. – Ne nuk ia dimë as çmimin e as vlerën.
***
E shkruemja asht diçka që nuk dihet si nis. Ti ulesh, dhe ajo asht diçkaja që mund të ndodhë ose mund të mos ndodhë.
***
Dallimi në mes të demokracisë dhe diktaturës asht se në demokraci ma së pari ju votoni e mandej merrni urdhna, kurse në diktaturë nuk humbet kohë me shkue në votime.
***
Vetëm të vorfnit mbrrijnë me e kapë kuptimin e jetës, të pasunit veç përpiqen me e gjetë atë.
***
Si mundesh me ia thanë nji personi që ju e doni, kur diçka e tillë nuk ndodh. Si mundesh me ia thanë nji personi që ju e doni, kur në botë ka me mija njerëz që ju mund t’i doni ma shumë, qoftë edhe sikur vetëm t’i takojë? Sepse fakt asht se nuk mund t’i takoni.
***
Ambicia ime e vetme asht të mos jem kërkushi, kjo më duket zgjidhja ma e kuptimtë!
***
Ngjitem në makinën time, shkëputem prej trotuarit dhe futem në trafik. Ishte pothuej dhjetë e natës. Nuk qe veç hana… dhe jeta ime qe nisë njashtu ngadalë, për në askund…

nentor 2015

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Kafe letrare, Përkthime  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook