Arkivë për » Janar 23rd, 2023 «

Ndikimi fetar u bë pengesë vendimtare në pesë momente kyçe për funksionimin e kombit – nga Rrahim Sadiku

Ndikimi fetar u bë pengesë vendimtare në pesë momente kyçe për funksionimin e kombit nga Rrahim Sadiku Janё pesё momente kyçe nё historinё shqiptare, kur feja ndikoi pёr mosfunksionimin dhe moszhvillimin normal Lexo Me Teper.

Retrospektiva si “komunikim letrar”, përmes poezisë së Shefqet Dibranit “Anatomia e Brymës” – nga Emrije Krosi

Retrospektiva si “komunikim letrar”, përmes poezisë së Shefqet Dibranit “Anatomia e Brymës” nga Emrije Krosi Kuptimi dhe krijimi i konceptit të poezisë, përmes rotrespektivës, (kthim pas në botën poetike), evidenton ekzistencën e Lexo Me Teper.

Nuk ka paqe të qëndrueshme nëqoftëse tirania triumfon mbi lirinë dhe demokracinë – nga Frank Shkreli

Nuk ka paqe të qëndrueshme nëqoftëse tirania triumfon mbi lirinë dhe demokracinë nga Frank Shkreli Kështu foli javën e kaluar në Oslo të Norvegjisë, Sekretari i Përgjithëshëm i NATO-s, z. Jens Stoltenberg, Lexo Me Teper.

Bora e bjeshkëve… nga Bukra Hysenukaj Kastrati

Bora e bjeshkëve… nga Bukra Hysenukaj Kastrati Veç kush asht rrit n’zona malore, e njeh knaqsinë e pakrahasueshme që t’jep bora kur mlo gjithçka. Për t’rritunit që kanë përgjegjësi, asht lodhje e Lexo Me Teper.

Skicë e poetes Anne Sexton, përmes një poezie – nga Artan Kafexhiu

Skicë e poetes Anne Sexton, përmes një poezie nga Artan Kafexhiu Leksione urije* “A m’pëlqen (ti) mua?” E pyeta xhaketën blu. Pa përgjigje. Heshtja kërceu jashtë librave të tij. Heshtja ra poshtë gjuhës së tij e midis nesh Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook