Arkivë për » Janar 12th, 2023 «

Sami Frashëri i shkruan letër – Jeronim De Radës!

Sami Frashëri i shkruan letër – Jeronim De Radës! Ja çfarë i shkruante Sami Frashëri, prej Stambollit Jeronin de Radës: Ndë Kostandinupojë më 20 të shkurtitë 1881, Zot i nderçur’ e vëlla i Lexo Me Teper.

Mirënjohje për Roger Scruton – nga Albert Bikaj

Mirënjohje për Roger Scruton* nga Albert Bikaj Në kujtim të Sër Roger Scruton, filozofit, shkrimtarit dhe artistit të thellë anglez, i cili, ndryshe nga kolegët e tij bashkëkohorë ishte po aq Lexo Me Teper.

Dashuria, (de)kodon realen dhe surreales, përmes paradoksit të moderniteti, në poezinë “In Love”, të Skënder Sherifit – nga Emrije Krosi

Dashuria, (de)kodon realen dhe surreales, përmes paradoksit të moderniteti, në poezinë “In Love”, të Skënder Sherifit nga Emrije Krosi Rrugëtimi poetik përmes imazhit dhe trajtave të lirikës surreale, i një ndër poetët sa Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook