Arkivë për » Gusht 5th, 2022 «

Kritikë letrare, apo post-truth – nga Artan Kafexhiu

Kritikë letrare, apo post-truth* nga Artan Kafexhiu Futja në përdorim e termit “post-truth” në perëndim, i përket veçse dekadës të fundit. Parashtesa “post”(pas), nuk është vendosur më shumë për të përçuar sensin Lexo Me Teper.

Mbasi lexova librin e një miku të vjetër – nga Natasha Pustina

Mbasi lexova librin e një miku të vjetër nga Natasha Pustina Osman Kacelin, e kam njohur në vitet ’70, kur rasti e solli të punonim të dy në uzinën e Porcelanit. Atëhere unë, Lexo Me Teper.

Antihistorikja si ligjërim letrar – nga Behar Gjoka – romani “Mekami” i Kasëm Trebeshinës

Antihistorikja si ligjërim letrar nga Behar Gjoka romani “Mekami” i Kasëm Trebeshinës Në qendër të romanit Mekami të Kasëm Trebeshinës vihet pyetja: -Kush janë shqiptarët? Një pyetje tronditëse dhe krejt e pamënjanueshme. Prania Lexo Me Teper.

Me kan vu emnin e gjyshit tem… – nga Vladimir Yakovlev – Përshtati Arben Borshi

Para dy-tre ditësh, publikova në faqen teme, nji shkrim brilant të z. Marcel Hila, në të cilin përshkruhej historija e dhunshme e Shkodrës nën thundrën e terrorit komunist qysh në Lexo Me Teper.

Kohë e pafundme… – (ose epitaf i mirmidonëve, për Sibilat e Orfeut…) – Poemë nga Emi Krosi

Kohë e pafundme… (ose epitaf i mirmidonëve, për Sibilat e Orfeut…) Poemë nga Emi Krosi I Në tokën e qeltë, shira të nxehta malli, me aromë pjepri, kurmet e lagështa të trungjve të pemëve pa fruta, ka pjerruar Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook