Arkivë për » Maj 27th, 2022 «

Pushkatimet, burgosjet, torturat, internimet e klerit katolik në Shqipëri gjatë regjimit komunist 1945-1989

Pushkatimet, burgosjet, torturat, internimet e klerit katolik në Shqipëri gjatë regjimit komunist 1945-1989 Pas luftës së Dytë Botërore në Shqipëri ishin Pesë Ipeshkëvi apo Arqipeshkëvi: 1.Argjipeshkëvia e Shkodrës, 2.Argjipeshkëvia e Durrësit, 3.Ipeshkëvia e Lezhës, 4.Ipeshkëvia Lexo Me Teper.

Poeti i Herës së Parë dhe i Frymës së Fundit – nga Shaip Beqiri

Poeti i Herës së Parë dhe i Frymës së Fundit Azem Shkreli (10.02.1938 – 27.05.1997) nga Shaip Beqiri Fjala në tubimin përkujtues me rastin e vdekjes së tij Ka një kohë që vdekja ka Lexo Me Teper.

Njeriu dhe miu… – nga Ervina Toptani

Njeriu dhe miu… nga Ervina Toptani (Në qelitë e diktaturës…) …Duhet të kishin kaluar muaj tashmë, ndoshta dhe ndonjë vit, nuk e dija me siguri, e kisha humbur nocionin e kohës. Nuk kisha Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook