Arkivë për » Dhjetor 8th, 2021 «

890 vjetori i Vdekjes së Omar Khayyam – përgatiti Sokol Neçaj

Portreti i Omar Khayyamit 890 vjetori i Vdekjes se Omar Khayyam pregatiti Sokol Neçaj Më 4 dhjetor 1131, 890 vjet më parë, vdiq Omar Khayyam. Omar Khayyam ishte figurë poliedrike persiane që jetoi Lexo Me Teper.

Vlerat amerikane nuk kanë asgjë të përbashkët me vlerat e regjimit komunist të Enver Hoxhës! – nga Frank Shkreli

Vlerat amerikane nuk kanë asgjë të përbashkët  me vlerat e regjimit komunist të Enver Hoxhës! nga Frank Shkreli Vetëm 3-4 ditë nga shkrimi im për këtë çështje -‘Shpërthen’ Frank Shkreli: Zonja Kim, prej Lexo Me Teper.

Shtëpia e Zotit – nga Muci Xhepa

Shtëpia e Zotit  nga Muci Xhepa Shtator, ditë me erë të ftohtë. Rrugën për tek ura, stacioni i Gjinarit, po e bëj vetëm. Në këmbë. Jam përzënë nga shkolla e qytetit. Mësues Lexo Me Teper.

Gratë Shqiptare në beteja diplomatike dhe në zjarrin e luftës për mbrojtjen e kufijëve 1919-1920 – nga Pertefe Leka

Gratë Shqiptare në beteja diplomatike dhe në zjarrin e luftës për mbrojtjen e kufijëve 1919-1920 nga Pertefe Leka  Eshtë e papranueshme kur dëgjojmë të diskutohen lëvizje kufijsh mes trojeve shqiptare të ndara prej Lexo Me Teper.

Fatalizmi – lëkura jonë e shagrinit – nga Artan Kafexhiu

Fatalizmi - lëkura jonë e shagrinit* nga Artan Kafexhiu Fatalizmi ka qenë e vazhdon të jetë një bashkudhëtar kohor, i binjakëzuar me ujdhësën shqiptare, që në kohërat kur ndoshta, kujtesa kolektive nuk ishte Lexo Me Teper.

Nje grua e rrallë, që sakrifikoi veten për dinjitetin e familjes – nga Kastriot Çipi

Nje grua e rrallë, që sakrifikoi veten për dinjitetin e familjes nga Kastriot Çipi Me 3 dhjetor 2021, ra sipari për Edi Luarasin, burrneshën e Teatrit Kombëtar. Kjo grua e rrallë sakrifikoi karrierën Lexo Me Teper.

8 dhjetori i ngrirë – nga Albert Avduli

8 dhjetori i ngrirë nga Albert Avduli Unë s’kam më emocione nga ajo datë, por kurrë nuk vjen si datë e heshtur kalendarike Është një arsye kjo që mjaftohem me shënime të shkurtra. Atëherë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook