Arkivë për » Tetor, 2021 «

Pashku i papërsëritshëm – nga Bajram Mjeku

Pashku i papërsëritshëm nga Bajram Mjeku I qetë dhe i tërhequr, shkrimtar brilant e modernist i shquar, ai dukej sikur që nga lindja kishte lidhur paqe me vetminë. Që nga fëmijëria, kam Lexo Me Teper.

Në vend të hyrjes… – nga Sadik Bejko – libri i Emmy Krosit “Buzët lyej me ngjyrën e muzgut”

Në vend të hyrjes… nga Sadik Bejko libri i Emmy Krosit “Buzët lyej me ngjyrën e muzgut” “Ne që kemi shpirt vdesim më shpesh” Emily Dickinson Nga Këlni ishim nisur në orën tetë/më tre në Hagen, patëm Lexo Me Teper.

Libri “Kujtimet” e Injac Zamputtit – Shtepia Botuese “Faik Konica”

Libri “Kujtimet” e Injac Zamputtit – Shtepia Botuese “Faik Konica” Përmbajtja e lëndës së librit “Kujtime” i Injac Zamputit Parafjala e botuesit – 7 Hyrje – 11 Në moshën e fëmijërisë – Lexo Me Teper.

Klubi i Turpeve të Përbashkëta – nga Frank Shkreli – vdekja e ish-prokurorit xhelat komunist, Arianit Çela

Klubi i Turpeve të Përbashkëta nga Frank Shkreli vdekja e ish-prokurorit xhelat komunist, Arianit Çela Në një takim me kryetarët e bashkive të vendit të premten që kaloi, Kryeministri i Shqipërisë, Z. Edi Rama, e Lexo Me Teper.

“Je njerëzori, i bukuri i popullit tënd.” – nga Zija Çela

“Je njerëzori, i bukuri i popullit tënd.” nga Zija Çela E çfarë të them tash unë për ju, shoqe e shokët e mi,miqtë e mi maturantë, se ju ta shastisni edhe trurin?!Jo, Lexo Me Teper.

Nuk ka problem none… nga Lili Kristuli

Këtë përjetim nga nëntë ditë në Tiranë i doktoreshës Lili Kristuli e lexova sot në ag. Sa kam qesh në pjesën e parë aq edhe trishtim pata duke lexuar më Lexo Me Teper.

Arsyet e nji mungese – nga Ernest Marku

Arsyet e nji mungese nga Ernest Marku Në 150-vjetorin e dhuratës së Zotit për shqiptarët, nuk kiem hala të denjë për te. Shumë kombe ma të mdhej e ma të fuqishem se na, Lexo Me Teper.

Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952) – Princesha Vlora e Shqipërisë

Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952) Princesha Vlora e Shqipërisë Helen Margaret Kelly (1884 – 2 gusht 1952), është e njohur edhe si Princesha Vlora e Shqipërisë. Ajo ka lindur në Lexo Me Teper.

Ku ndodhen sot letrat dhe korrespondencat e Fishtes? – nga Albert Gjoka

At Gjergj Fishta, midis intelektualëve shqiptarë Ku ndodhen sot letrat dhe korrespondencat e Fishtes? nga Albert Gjoka Letrat dhe korrespondencat e Fishtës sot në Bibliotekën e Vjenës, të Kopenhagenit, apo të Stokholmit, tregojne Lexo Me Teper.

Akt-ekspertimet letrare të poezinë “Saharaja” të Vilson Blloshmit nga Bedri Blloshmi

Akt-ekspertimet letrare të poezisë “Saharaja” të Vilson Blloshmit  nga Bedri Blloshmi Akt-ekspertimi letrar i Koçi Petritit për poezinë “Saharaja” të Vilson Blloshmit Është vjershë hermetike, dmth. e errët nga përmbajtja dhe figuracioni. Është Lexo Me Teper.

Mbi aktin e Lindjes së At Gjergj Fishtës…

Mbi aktin e Lindjes së At Gjergj Fishtës 22 tetori  është përvjetori i lindjes së At Gjergj Fishtës, Homerit shqiptar.  Bazuar në regjistrin origjinal të pagëzimeve të famullisë së Troshanit dhe Fishtës ku shkruhet: Viti Lexo Me Teper.

Poet sa veç shpirti i Tij e dinte, patriot si Ai e kërkush tjetër… – nga Ernest Marku

Poet sa veç shpirti i Tij e dinte, patriot si Ai e kërkush tjetër nga Ernest Marku Poet sa veç shpirti i Tij e dinte, patriot si Ai e kërkush tjetër, por Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook