Arkivë për » Shkurt 4th, 2021 «

Fatmir Sollaku – Jo vetëm vëllai im i madh – nga Shpend Sollaku Noé

Fatmir Sollaku – Jo vetëm vëllai im i madh nga Shpend Sollaku Noé Largim i papritur i kapitenit Ishim një skuadër e fortë, tre vëllezër, tre motra. Ai ishte më i madhi Lexo Me Teper.

Kjo kohë e dritës, e qytetërimit, na gjen neve shqiptarët, krejt në gjumë… nga Mid’hat Frashëri

Kjo kohë e dritës, e qytetërimit, na gjen neve shqiptarët, krejt në gjumë… nga Mid’hat Frashëri Është virtyt që njeriu të shohë dhe të njohë të metat e tij. Kur e shohim Lexo Me Teper.

Zef Ujkaj – Piktor me aftësi të spikatura – material i marrë me redaktime nga Gëzim Kabashi

Zef Ujkaj – Piktor me aftësi të spikatura Material i marrë me redaktime nga Gëzim Kabashi Zef Ujkaj u lind në Tiranë më 16 mars 1936. “Pikturën e kishte pasion Lexo Me Teper.

Miti i Sizifit dhe shqiptarët – nga Fitim Zekthi

Miti i Sizifit dhe shqiptarët nga Fitim Zekthi Më duket se ne si komb kthehemi gjithnjë në pikën ku nisemi. Nuk kemi fuqi ta ngjisim diçka pa u kthyer përsëri. Ky është Lexo Me Teper.

Kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane:

Kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane:   01. Ahmet Pasha | 1475 – 1479 02. Daut Pasha | 1483 – 1496 03. Haim Ahmet Pasha | 1496 – 1514 04. Ahmet Pashë Dukagjini | 1514 – Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook