Arkivë për » Qershor 16th, 2020 «

Unë Besoj… – nga Adriatik R. Dosti

Unë Besoj… nga Adriatik R. Dosti Unë besoj tek Liria dhe principet e shenjta të saj, Unë besoj tek fjala, shpirti e mendja e lirë e gjithsecilit, Unë besoj në një zot të vetëm, Lexo Me Teper.

Tregime të dala prej përjetimesh dramatike – Lekë Tasi mbi Librin “Në sirtar” të Muç Xhepës

Tregime të dala prej përjetimesh dramatike nga Lekë Tasi Libri i Muç Xhepës me tregime nga koha e diktaturës dhe pjesërisht nga tranzicioni është shkruar me stil bashkëkohor. Në përvetësimin e këtij Lexo Me Teper.

O Kapiten! Kapiteni Im! – nga Walt Whitman – kushtuar Abraham Lincoln

“Heroizmave” të llumit amerikan ditët e fundit, përveç grabitjes dhe shkatërrimit të pronës vetiake u shtohet edhe përdhosja e përmendores së Presidentit të 16, Abraham Linkoln, atij që luftoi kundër Lexo Me Teper.

Si u njoha me legjendën Bekim Fehmiu? – nga Avni Abazi*

  Si u njoha me legjendën Bekim Fehmiu? nga Avni Abazi* Sot, pas 10 vitesh nga ikja në përjetësi e aktorit më të madh shqiptar Bekim Fehmiu, unë mbledhi veten për të Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook