Arkivë për » Janar 31st, 2020 «

Dosja e CIA për Xhafer Devën, 1947: “Një politikan gjenial, që flet 10 gjuhë të huaja”

Dosja e CIA për Xhafer Devën, “Një politikan gjenial, që flet 10 gjuhë të huaja” Xhafer Deva lindi në vitin 1906 në një familje të pasur shqiptare në Mitrovicë. Shkollën e Lexo Me Teper.

Grimca rrëfimesh të nënës sime… – nga Fatmira Allmuça

Ndoqa me vëmendje ngjarjet e këtij rrëfimi të pashoq, përmes një sinqeriteti që të mbush me dritë njerëzore, por ajo çka më mrekulloj krahas gjuhës së përdorur dhe ngjyrosjes emocionale, ishte edhe dialekti i përshtatur Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook