Arkivë për » Dhjetor 10th, 2019 «

Grigori Yefimovich Rasputin (1869-1916)

Grigori Yefimovich Rasputin (1869-1916) Grigori Yefimovich Rasputin, lindur, Pokrovskoye, Rusi më 21 janar 1869 – vrarë, Yusupov Palace, Shën Petersburgu, Rusi, më 30 dhjetor 1916. Lartësia: 1,93 m. Ishte një pelegrin, Lexo Me Teper.

“Nuk ka letërsi të madhe pa të vërtetën dhe moralin…” Si m’u përgjigj Visar Zhiti – nga Mark Simoni

“Nuk ka letërsi të madhe pa të vërtetën dhe moralin…”* Si m’u përgjigj Visar Zhiti – nga Mark Simoni 1.Pothuaj me çdo autor me të cilin kam bashkëbiseduar, kam hapur diskutimin për Lexo Me Teper.

Robert Schwatz – Përkthyesi që brakisi poezinë – Gëzim Hajdari – nga Libri “Gjëmë – Genocidi i Poezisë Shqipe”

Robert Schwatz -  Përkthyesi që braktisi poezinë Gëzim Hajdari – 2010 Shkëputur nga Libri “Gjëmë – Genocidi i Poezisë Shqipe” Përkthyesi i shquar i gjermanishtes Robert Schwartz (1932-2003) u lind në Sarajevë në Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook