Arkivë për » Gusht 18th, 2019 «

Zotërinj… edhe përballë vdekjes – Letra testament e Sadush Kuqari para pushkatimit

Zotërinj… edhe përballë vdekjes Letra testament e Sadush Kuqari para pushkatimit Në gushtin e vitit 1945 pushteti diktatorial i EH, çoi para skuadrës së pushkatimit një grup intelektualësh nga qarku i Fierit. Lexo Me Teper.

Prangimi i fjalës së lirë – Opinon nga Behar Gjoka

Prangimi i fjalës së lirë Opinon nga Behar Gjoka Teksa dëgjon, sa të zhurmojnë veshët, politikanët dhe opinionistët e ndarë në krahët e politikës, e prek çdo ditë se fjala shqipe, fjala Lexo Me Teper.

17 Gusht 1949 – Masakra e Qafës së Valmirit – nga Tanush Kaso

17 Gusht 1949 – Masakra e Qafës së Valmirit nga Tanush Kaso Duke shfletuar dokumentet arkivore. Çfarë ndodhi në Mirditë, në harkun kohor prej dhjetë ditësh, 7-17 Gusht 1949?   *Me një shkresë “Tepër urgjente”, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook