Arkivë për » Korrik 7th, 2019 «

Për Kelmendet apo Clementet… – nga Marino Bizzi (1570-1624)

Për Kelmendet apo Clementet… nga Marino Bizzi (1570-1624) Kryepiskopi i Tivarit, i përmend ata në vitin 1610 si “pothuajse të gjithë janë katolikë, duke folur shqip dhe dalmatisht” (popoli quasi tutti Lexo Me Teper.

Masakrat e Darsisë dhe anashkalimi i tyre nga diktatura! – nga Avis Gjyshja

Masakrat e Darsisë dhe anashkalimi i tyre nga diktatura! nga Avis Gjyshja Një shok i hershëm i imi (B. Shtylla) më bëri share në facebook një përmbledhje informuese të studimit “Masakra e Lexo Me Teper.

Kongreset linguistike dhe kolegjet arsimore arbëreshe – nga Dr. Denisa Tare

Kongreset linguistike dhe kolegjet arsimore arbëreshe Dr. Denisa Tare Departamenti i Shkencave Politike dhe Juridike Universiteti “ Aleksandër Moisiu” Durrës Fillimi i shekullit XX shënon një rritje të veprimtarisë kombëtare të italo-shqiptarëve. Në këto Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook