Arkivë për » Nëntor 12th, 2017 «

Ahmet Zogu ishte trim, energjik dhe popullor – nga Eqrem Bej Vlora*

Ahmet Zogu ishte trim, energjik dhe popullor nga Eqrem Bej Vlora* …Dhe më 1923/1924, i tillë mund të ishte në Shqipëri vetëm një bej – Ahmet bej Zogu. Ndaj edhe Lexo Me Teper.

Lasgush Poradeci (1899-1987) – Kater Poezi

Llazar Sotir Gusho, i njohur nën pseudonimin Lasgush Poradeci, lindi më 27 dhjetor të vitit 1899 në Pogradec, Shqipëri dhe vdiq më 12 nëntor të vitit 1987, poet dhe shkrimtar shqiptar. . Lasgush Poradeci Lexo Me Teper.

Nji lamtumirë për gjithë Nënat Shqiptare… nga Jozef Radi

Nji lamtumirë për gjithë Nënat Shqiptare… nga Jozef Radi Vojsava Kuqeshi – Zguri (1913-2017) Është shuar sot, në moshën 105 vjeçare, Sava Kuqeshi nji nga gratë emblemë të vuajtjeve dhe persekutimeve… Nji Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook