Arkivë për » Janar 18th, 2015 «

Mbretëresha që s’e harroi vendin e shqiponjave… nga Pjeter Arbnori


Mbretëresha që s’e harroi vendin e shqiponjave… nga Pjeter Arbnori
 Fjalim me rastin e vdekjes së Mbretëreshës shqiptare Geraldinë Appogny – tetor 2002. Që në Mesjetë, në kohën e luftës kundër invazorit turk, Lexo Me Teper.

Montesquieu (1689-1755) – Refleksioni

“Sa ma pak njeriu që njeriu t’reflektojë, aq ma e madhe asht dëshirë e tij me folë…” 

Pak dritë mbi figurën e Atij që “u martua me Shqipërinë…”

Pak dritë mbi figurën e Atij që “u martua me Shqipërinë…” Sotir Kolea (4 Shtator 1872 – 3 Korrik 1945) Sotir Kolea (4 Shtator 1872 – 3 Korrik 1945) lindi në Berat. Lexo Me Teper.

Masakra e Raçakut – 15 janar 1999

Masakra e Raçakut – 15 janar 1999 Masakra serbe që tronditi botën perëndimore…  Masakër që tmerroi botën dhe zgjoi ndërgjegjen e diplomacisë botërore duke u mobilizuar për Kosovën. Masakra Reçakut ndodhi më Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook