Arkivë për » Tetor 7th, 2013 «

Odisea Elitis (Fragment nga Orioni)

Odisea Elitis (Fragment nga Orioni) -V- U larguen sytë… po shpirtrat tanë i vazhduen diku në qiell takimet e tyne, iu ndriste ai çast’i kthjellët ai vezullim drithërues pasqyrë besnike e ndjenjave tona, diku ma nalt n’at vetmi Lexo Me Teper.

George Orwell
 (1903 – 1950) – E vërteta

“Νë nji epokë ku sundon gënjeshtra, e vërteta shihet si akt  revolucionar…!”

Kthimi i të dëbuarit… Dine Dine (Dielli 1994)

Kthimi i të dëbuarit… nga Dine Dine (Dielli 1994) Aleksandër Sollzhenicini me veprën e tij bëri një kërcënim të tillë pushtetit sovjetik sa ai e dëboi menjëherë pas publikimit të “Arqipelagut Gulag”. Lexo Me Teper.

Lahuta në rrezik zhdukjeje Alma Mile (panorama)

Lahuta në rrezik zhdukjeje Alma Mile (panorama) Në vitin 2012 u hap një ekspozitë me 30 ekzemplarë të rrallë nga ky instrument muzikor. Vëmendja e pakët nga trashëgimtarët e rinj dhe Lexo Me Teper.

“Kanga e Gjergj Elez Alisë”, me komente të Ullmar Qvick

“Kanga e Gjergj Elez Alisë” me komente të Ullmar Qvick Gjergj Elez Alia është një hero i të këngëve epike të quajtura Cikli i Kreshnikëve. Kënga Gjergj Elez Alia u regjistrua nga Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook