Arkivë për » Shtator, 2013 «

Abraham Lincoln (1809-1865) – Gënjeshtra

“Mund të gënjesh shumë njerëz për pak kohë, mund ta gënjesh edhe nji pakicë për mjaft kohë, por… s’mund t’i gënjesh të gjithë për gjithmonë…” 

Urim për njizet vitet e revistës “Kuqezi”!

Urim për njizet vitet e revistës “Kuqezi”!

Familja Juka: Mes nderimeve dhe persekutimit Anila Dushi

Familja Juka, Mes nderimeve dhe persekutimit nga Anila Dushi (2010) Pronarë tokash, përpunues mëndafshi dhe tregtarë, pjesëtarë të familjes Juka, kontribuan edhe financiarisht për luftën kundër fashizmit. Megjithatë pas 1944-s ndëshkimi Lexo Me Teper.

Njiqind vjetori i nji shkolle… ku dikur është thirrur dhe emri yt… Jozef Radi

Njiqind vjetori i nji shkolle… ku dikur është thirrur dhe emri yt… Jozef Radi Hapja e vitit të ri shkollor 2013-2014, shënoi nji tjetër ngjarje pse jo edhe historike: Njiqind Vjetorin Lexo Me Teper.

Leon Tolstoj (1828-1910) – Vetvetja

  “Të gjithë kërkojnë ta ndryshojnë botën, po askush s’dëshiron ta ndryshojë vetveten…!”

Duke lexue nji opingë… nga Jozef Radi

Duke lexue nji opingë… nga Jozef Radi Ky objekt s’asht ndonji ufo i zbritun prej s’di se cilit qiell… as ndonji breshkë e zezë e dalun prej gjirizesh të ndonji kanali… Ajo Lexo Me Teper.

Kur poezia ruhej veç me kujtesë… Dine Dine

Kur poezia ruhej veç me kujtesë… Dine Dine Një rrëfim mbi dy poezi të Luan Burimit që i kam ruajtur me kujtesë… Krimet e diktaturës gjatë më shumë se katër dekadave qenë Lexo Me Teper.

Fjalimi i At Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes (1919)

Fjalimi i At Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes Paris (1919) Prej brigjeve gjëmuese të Euksinit e deri në borën e amshueshme të Alpeve Julie; prej brigjeve bubulluese të Ekrakeraunve e Lexo Me Teper.

Sokrati – Njeriu… (470 – 399 p.K)

“Αshtu si nji thes bosh që brendinë e tij e ka veç me ajër, edhe mendja e njerzve pa vlera shpirërore, fryhet nga mendjemadhësia, arroganca dhe idetë e gabuara që Lexo Me Teper.

Meti Fidani: Kalvari i Familjes Zhuli (tregim i jetuar)

 Meti Fidanin nuk e njoh… Prej disa kohësh, edhe përmes miqësisë që kemi në fb, kam lexuar disa shkrime të tij… dhe jo vetëm më kanë prekur ngjarjet që Lexo Me Teper.

Joseph Addison – Lumturia

“Tre themelet mbi të cilat ngrihet lumturia e kësaj jete janë: të keshë diçka për të bërë, diçka për të dashuruar dhe diçka për të shpresuar…”

Shqipëria humb në një ditë: Dr. Ymer Dishnicën e Dr. Lazër Radin

Shqipëria humb në një ditë të mëdhenjtë: Dr. Ymer Dishnicën dhe Dr. Lazër Radin Në harkun e 24 oreve, me datë 22 dhe 23 shtator 1998, u larguan nga jeta dy personalitete – Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook