Arkivë për » Qershor 24th, 2013 «

Arthur Schopenhauer – Jeta

“Çdo ditë asht nji grimcë jete: çdo zgjim asht nji grimcë lindjeje, çdo agim i ri asht nji grimcë rinie, çdo pushim e gjumë asht nji grimcë vdekjeje…”

Fshisari – poezi nga Jacques Prevert

Fshisari – poezi nga Jacques Prevert Në breg t’nji lumi nji fshisar paksa i mërzitun po fshin përtueshëm e diellin e dashuruem po e kqyrte. Nji çift i dashuruem t’përqafun kalojnë përskaj dhe ai me shikim i ndjek si Lexo Me Teper.

Dy fjalë për “Orlandon e çmendun” prej përkthyesit, Prof. Guljelm Deda

Dy fjalë për “Orlandon e çmendun” prej përkthyesit Prof. Guljelm Deda I tanë Ariosti asht në këtë kryevepër të dytë (mbas Komedisë Hyjnore) të letërsisë italiane. Ky poem kalorsiak heroiko-komik, asht vazhdimi Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook