Arkivë për » Qershor 9th, 2013 «

Letrat shqipe, si botohej në vitet ’30 Ben Andoni (mapo)

Letrat shqipe, si botohej në vitet ’30 Ben Andoni (mapo) Me shumë mundim, Migjeni, kishte mbledhur pak para. Bashkëkohësit e tij tregojnë se ishte shumë i dhënë pas botimit të Vargjeve Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Gedichte (1916-1998) Hans-Joachim Lanksch

Lazër Radi – Gedichte (1916 – 1998) perktheu Hans-Joachim Lanksch Der Schriftsteller, Übersetzer, Publizist und Moralist Lazër Radi, nach einem Leben der Demütigungen und der Demut gestorben, stand stets im Schatten Lexo Me Teper.

Kanga e dhimbjes së nji nane… nga Jozef Radi

Kanga e dhimbjes së nji nane… nga Jozef Radi Ky shkrim i kahershëm, mund të lexohej me ose pa kët shënim… Ka ma shumë se gjashtë vjet që e kam shkrue, dhe Lexo Me Teper.

Pashko Gjeçi, Princi shqiptar n’oborrin mbretëror të Dantes

Pashko Gjeçi, Princi shqiptar në oborrin mbretëror të Dantes Dr. Moikom Zeqo (Koha Jonë 2006) Përkthimi mjeshtror i Dantes, është bërë nga i mrekullueshmi dhe i thjeshti i madh, i vetmuari i Lexo Me Teper.

Edmund Burke – Falja

“…Kurrë mos kërko falje, nëse shpreh ndjenjat e tua. Nëse arrin ta bësh kët gjë, është njisoj si të kërkosh falje për të vërtetën…!”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook