Arkivë për » Qershor 5th, 2013 «

Fol Sheherazade… nga Lazër Radi (1937)

Fol Sheherazade… nga Lazër Radi (1937) Ishte nji natë e zezë plot hije të helmueme… Në natyrë mbretëronte errësina… po ajo, mbretëronte edhe ndër zëmrat t’ona… Veriu tue fërshëllye me tërbim, rrehte Lexo Me Teper.

A e di ti se kush jôm û, mer qyq? Sufi Asmon Sufës

A e di ti se kush jôm û, mer qyq? Sufi Asmon Sufës Allaf rafmetelersëm (për ne) Mreti Viktor Menifeli, të gjitha të mirat i ka pas; mre ka qen i Lexo Me Teper.

Në vend t’nji bejte… poezi nga Pier Kolond

Në vend t’nji bejte nga Pier Kolond Tung’jatjeta mor zotni. Piqi kambt nji here n’hi, se kuvendi bahet n’log e jo deg e m’degë, si zog. T’ishte puna degë e m’degë, t’kishim pru rreth dy-tre gegë. Nji Lexo Me Teper.

Ata na mbyllën dyert e shkollave, por s’arritën t’na mbyllin dyert e dijeve… – bisedë me shkrimtaren Bajame Hoxha-Çeliku

Ata na mbyllën dyert e shkollave, por s’arritën t’na mbyllin dyert e dijeve… Kozeta Zylo bisedon me autoren Bajame Hoxha-Çeliku Zonja Bajame Hoxha-Çeliku së bashku me familjen e saj u internua qysh fëmijë Lexo Me Teper.

George Bernard Show – Pushteti

“Pushteti nuk e korrupton Njeriun… po nëse në pushtet ngjiten pushtat… pushtat e korruptojnë pushtetin…”

Si ia zgjidhi hallin Lazrit “Ndoc Rroku”!

Si ia zgjidhi hallin Lazrit “Ndoc Rroku”! Doktor Vasil Kuli, ishte shkodran, njiherësh sherbente si mjek mjaft i njoftun jo vetëm në Lushnje po edhe ma gjanë… Shpesh, në ditët e Lexo Me Teper.

Shprehje karakteristike korçare…

Shprehje karakteristike korçare… Në rubrikën “Shqipja e Dialektit”, e gjetëm më vend të vendosim kësaj here disa shprehje tipike korçare, po edhe mjaft fjalë karakteristike të zonës së Korçës…  shprehje dhe Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook