19 gusht 1989 – Porta e historisë!

Porta në kufirin austro-hungarez nga nisi liria

Porta në kufirin austro-hungarez nga nisi liria

Porta e historisë! – 19 Gusht 1989

Kjo derë asht simboli i Lirisë së Europës.
30 vjet ma parë me 19 gusht 1989, në Shën Margareta, fshat austro-hungarez që ndahej prej kësaj dere me tela dhe ferra, u zhvillue nji piknik i përbashkët austro-hungarez me ftesë të të Paneuropa-s. Me këtë rast erdhën edhe qindra gjermanë nga DDR (Deutsch Democratic Republic) cilët gjetën shansin dhe kaluen në Austri…
Ishte hera e parë që ushtarët e kufinit komunist, në mbarë lindjen nuk qëlluen mbi njerëz…
200 gjermanët e parë që kaluen kufinin për në Austri kërcenin nga gëzimi dhe rrokeshin e putheshin me njeni-tjetrin…
Sepse vetëm ai që ka jetue në robëni e di çka asht liria…
Sot festohet kjo ditë e madhe me Angela Merkel e Viktor Urban!
Dita kur nisi shkëndija e parë e lirisë në Europën Lindore…
.
Gjermanolindorët futen për herë të parë në Austri

Gjermanolindorët futen për herë të parë në Austri

Marrë nga muri i Gjergj Jozef Kolës 2019
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook